Statistieken

Vandaag 13
Deze week 78
Deze maand 163
Sinds 05-2009 87145

De omgeving


 

 

Strand

Geniet van het lange brede en schone strand van Phu Noi, met uitzicht op de eilanden voor de kust. Het aantal mensen is op het strand in je omgeving werkelijk op twee handen te tellen. Uniek dit in deze tijd nog aan te treffen. ’s Avonds varen de lokale vissersboten uit; een leuk schouwspel al die lichtjes op zee.

 

 

 

Restaurants

Phu Noi heeft veel verschillende restaurants. Groot, klein, Thaise- en Europese menu’s, aan, maar ook op het strand en van eenvoudig tot luxe. Meerdere restaurants liggen opgesloten in zeer nabij gelegen sfeervolle ressorts. Er wordt veelal ook Engels gesproken.

   

 

 

 Khao Sam Roi Yot Nationaal Park

In het letterlijk naastgelegen Nationaal Park kan je wandelen, in de bergen naar grotten en uitzichtpunten klimmen, fietsen en toeren naar de vele verschillende strandjes. Er zijn aan het strand kayaks te huur. Ook is het mogelijk boottochten op zee en in het mangrove bos in Park te maken. Vaar bijvoorbeeld naar apeneiland voor de kust, voer er de wilde apen en mogelijk zie je onderweg dolfijnen. Het zijn echter de rust en de grote vogelpopulatie die dit gebied uniek maakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hua Hin

Op slecht drie kwartier rijden ligt de sprankelende toeristenstad Hua Hin. Al wat verwacht mag worden van een toeristenstad tref je er aan. Het bezoeken waard zijn de night market, het centrum met zijn vele winkeltjes, de verschillende markten, de Elephant Village, de grote warenhuizen, de discotheken, vele restaurants en bars in en rond het centrum. Bezoek ook het karakterestieke station en de tempels op de Khao Takiab Mountain.

 

Pa La-U watervallen

Op zestig kilometer afstand van Hua Hin liggen de Pa La-U watervallen. Een bezienswaardigheid vanwege de vele z.g. ‘trappen’, de rust en de natuur. Je kan in de vijvers ook heerlijk zwemmen.

 

Kaeng Krachan National Park

Een Nationaal Park met een geheel andere vegetatie dan sam Roi Yot. Hier kan je in het regenwoud naar meerdere watervallen lopen en genieten van de natuur, de stroompjes, vogels en apen. Vertrek wel bijtijds.

 

 

 

  Prachuap Khiri Khan

De hoofdstad van de provincie heeft een apart boulevard. De eilanden voor de kust, de pier van de vissersboten, winkels en de tempel met zijn Boeddhabeelden karakteriseren dit. Ook leven er her en der in de stad apen.

 

 

 

  Daan Singkhon Pass

Op deze pas ligt één van de grensovergangen naar Birma / Myanmar. De grens is in principe gesloten, maar iedere zaterdagochtend staat men toe dat Birmezen hun handelswaar op een markt aldaar te koop aanbieden. Je kijkt er je ogen uit en komt er in contact met (weer) een andere cultuur.
© 2023 | contact  | sitemap

Citaat van de dag

 

"Spreken is zilver maar zwijgen is goud.
พูดไปสองไพเบี้ยนิ่งเสียตำลึงทอง "
- Spreekwoord -